Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (2024)

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (1)

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Kriget i Ukraina

Idag 09:03

×

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (2)

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser

Flera av Ukrainas allierade i Nato har ännu inte gått vidare med löften om att snabbt skicka militär utrustning och luftförsvarssystem till Ukraina, säger källor till Bloomberg.

Länderna ska under Natomötet i juli ha lovat att sända försvarsmateriel dit men ännu inte ha fullföljt sina löften. Det är osannolikt att det kommer bli gjort före hösten, skriver Bloomberg.

Det är inte känt exakt vilka länder det rör sig om, men i ett tal för några dagar sedan vände sig president Zelenskyj till några särskilda.

- Krig tar inte semester. Beslu*t behöver fattas och jag riktar mig särskilt till USA, Storbritannien och Frankrike, sa han då.

Natos generalsekretare Jens Stoltenberg annonserade nytt utökat stöd till Ukraina på Natotoppmötet i somras.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (3)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (4)

Sara Schwartz Wiman

SVTReporter

Överblick

36 min

Flera attacker mot ukrainska Pokrovsk

Ukrainska militären rapporterar om attacker kring ukrainska staden Pokrovsk, i Donetsk-regionen, under onsdagen, rapporterar Reuters.

Enligt militären ska det varit 46 ryska attacker mot staden. 44 av dem avvärjdes och två pågår fortfarande, enligt ukrainsk militär.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (5)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (6)

Markus Lundqvist

SVTReporter

Idag 21:00

Zelenskyj: Förstärker styrkor i öst

Ukraina förstärker sina styrkor i enlighet med Rysslands framryckning vid Pokrovsk-fronten i Donetsk-regionen, meddelar den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i sitt kvällstal på X.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (7)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (8)

Natalie Radlovacki

SVTreporter

Idag 18:59

Markerad händelse

Ukraina: Biståndet måste öka 2025

Ukraina kommer att behöva 12-15 miljarder dollar, motsvarande 128-160 miljarder kronor, mer i utländskt bistånd nästa år än vad som tidigare förväntats, meddelade landets biträdande finansminister Olga Zykova på onsdagen.

Ukraina har tidigare sagt att man behöver totalt 22,7 miljarder dollar, (243 miljarder kronor), i utländskt bistånd 2025.

Ukraina begärde 38 miljarder dollar (cirka 407 miljarder kronor), till 2024 och har hittills fått cirka 24 miljarder dollar (257 miljarder kronor) av det beloppet från allierade länder.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (9)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (10)

Natalie Radlovacki

SVTreporter

Idag 14:01

Ryska uppmaningen: slu*ta nätdejta

Invånare i de ryska gränsregionerna Kursk, Brjansk och Belgorod uppmanas nu av myndigheterna att tänka till kring sitt internetanvändande. Bland annat bör de avstå från att använda nätdejtingtjänster, rapporterar CNN.

Uppmaningen gäller också militär- och polisiär personal i områdena. Enligt Ryssland kan Ukraina samla in och använda information från till exempel dejtingappar som kan vara skadlig för Ryssland.

Myndigheterna har släppt en lång lista på andra rekommendationer. Den innehåller bland annat råd som att inte geotagga sina inlägg på sociala medier och att inte klicka på osäkra länkar.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (11)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (12)

Sara Schwartz Wiman

SVTReporter

Idag 11:05

Markerad händelse

Ukraina har ratificerat Romstadgan

Verchovna Rada, det ukrainska parlamentet, har under onsdagen röstat för att ratificera Romstadgan som är Internationella brottmålsdomstolens, ICC, grunddokument. Detta rapporterar ukrainska medier.

Ukraina är inte medlem i ICC men ratificeringen är ett stort steg på vägen att bli det. Det är även något som anses vara ett krav för att få gå med i EU.

President Zelenskyj lade fram förslaget om att ratificera stadgan den 15 augusti i år.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (13)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (14)

Sara Schwartz Wiman

SVTReporter

Idag 07:27

Markerad händelse

Ukraina: 45 000 ska evakueras från Sumyregionen

Ukrainska myndigheter vill evakuera 45 000 människor från Sumyregionen, säger landets inrikesminister, Ihor Klymenko, till Kyiv Independent.

Klymenko menar att evakueringen inte är akut, men att eftersom ryska bombningar sker där nästan dagligen ska man nu försöka övertala invånare som inte vill lämna sina hem att göra just det.

Sumy ligger precis vid den ryska gränsen och även nära Kurskregionen där ukrainska styrkor avancerat de senaste veckorna. 21 000 personer har redan evakuerats från Sumy, enligt Klymenko.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (15)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (16)

Sara Schwartz Wiman

SVTReporter

Idag 02:35

Markerad händelse

Ryssland: Sköt ner drönare på väg mot Moskva

Tio drönare på väg mot Moskva ska ha skjutit* ner innan de nått huvudstaden. Minst tre av dem har skjutit* ner i Podolsk, cirka fyra mil ifrån huvudstaden. Det skriver Moskvas borgmästare Sergej Sobjanin på Telegram.

Han beskriver det som ett av de största försöken till drönarattack på Moskva någonsin.

Enligt preliminära uppgifter har ingen skadats, skriver borgmästaren.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (17)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (18)

Markus Lundqvist

SVTReporter

Igår 16:10

Markerad händelse

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (19)

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Attackerad rysk oljedepå har brunnit i tre dagar

En kraftig brand rasar fortfarande i en oljedepå i den ryska Rostovregionen sedan den beskjutit* av Ukraina på söndagen.

Branden omfattar ett område på 10 000 kvadratmeter och omkring 600 brandmän kämpar mot lågorna, enligt uppgifter till ryska Interfax. 41 brandmän ska ha skadats hittills, varav fem allvarligt.

22 av 74 dieseltankar på anläggningen uppges för närvarande brinna.

Ukraina har upprepade gånger beskjutit oljeanläggningar djupt inne i Ryssland för att skada landet ekonomiskt. Attackerna har intensifierats under året och fått oljepriserna att stiga.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (20)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (21)

Oscar Schau

SVTReporter

Igår 13:29

Fler än 120 000 ska ha lämnat Kurskregionen

122 000 människor har lämnat gränsområdena sedan Ukraina inledde sitt anfall mot den ryska Kurskregionen för två veckor sedan, skriver den statliga ryska nyhetsbyrån Tass med hänvisning till räddningstjänsten.

Ukrainas president Zelenskyj uppgav på måndagen att landets militär tagit kontroll över 92 orter i regionen.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (22)Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (23)

Oscar Schau

SVTReporter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Källor: Flera Natoländer långsamma med leveranser – Senaste nytt om kriget i Ukraina (2024)
Top Articles
De voorbije beursweek: technologie in het rood
Europese beurzen openen naar verwachting vlak
3 Tick Granite Osrs
Automated refuse, recycling for most residences; schedule announced | Lehigh Valley Press
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Global Foods Trading GmbH, Biebesheim a. Rhein
Using GPT for translation: How to get the best outcomes
Regal Amc Near Me
Junk Cars For Sale Craigslist
Robot or human?
Linkvertise Bypass 2023
Unlocking the Enigmatic Tonicamille: A Journey from Small Town to Social Media Stardom
Kris Carolla Obituary
Bill Devane Obituary
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Infinite Campus Parent Portal Hall County
Red Heeler Dog Breed Info, Pictures, Facts, Puppy Price & FAQs
Transformers Movie Wiki
Wunderground Huntington Beach
1Win - инновационное онлайн-казино и букмекерская контора
Sams Early Hours
Truck Toppers For Sale Craigslist
Learn2Serve Tabc Answers
Google Feud Unblocked 6969
Pekin Soccer Tournament
Bank Of America Financial Center Irvington Photos
Foxy Brown 2025
Kamzz Llc
Uta Kinesiology Advising
Amazing deals for Abercrombie & Fitch Co. on Goodshop!
Big Lots Weekly Advertisem*nt
Miltank Gamepress
Boston Dynamics’ new humanoid moves like no robot you’ve ever seen
Fleet Farm Brainerd Mn Hours
Geico Car Insurance Review 2024
Star Wars Armada Wikia
Sensual Massage Grand Rapids
Giantbodybuilder.com
Our Leadership
Chadrad Swap Shop
Tmj4 Weather Milwaukee
Plato's Closet Mansfield Ohio
Puffco Peak 3 Red Flashes
Snohomish Hairmasters
RALEY MEDICAL | Oklahoma Department of Rehabilitation Services
Blasphemous Painting Puzzle
Anthem Bcbs Otc Catalog 2022
What to Do at The 2024 Charlotte International Arts Festival | Queen City Nerve
FactoryEye | Enabling data-driven smart manufacturing
Automatic Vehicle Accident Detection and Messageing System – IJERT
Naomi Soraya Zelda
Craigslist Com Brooklyn
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5643

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.